Sfaturi utile pentru parinti

Stilul de viata Montessori – Top 5 principii

Stilul de viata Montessori - Top 5 principii

Ce este Montessori?

Stilul de viață Montessori se bazează pe filozofia educațională dezvoltată de Dr. Maria Montessori, care a fondat primul său centru Montessori în 1907. Această filozofie se concentrează pe dezvoltarea copilului prin intermediul experienței practice și al activităților autodirijate. În timp, acest lucru sa extins și la alte aspecte ale vieții, inclusiv stilul de viață, pe care îl vom discuta mai jos.

Care sunt principiile de baza Montessori?

Unul dintre principiile de bază ale stilului de viață Montessori este respectul față de copil. This abordare pune accentul pe a permite copilului să aibă controlul asupra propriului său proces de învățare și să iau decizia autonomă în ceea ce privește activitatea zilnică. În acest fel, copilul are o oportunitate unică de a dezvolta abilități practice și de a-și dezvolta încrederea în propria capacitate de a face alegeri.Turn de invatare pliabil MamaToyz Learning Tower din lemn Galben 1

În plus, stilul de viață Montessori implică utilizarea unor materiale și instrumente care sunt concepute pentru a încuraja dezvoltarea autonomiei și a învățării prin experiență. Acestea pot include jucării din lemn sau alte materiale naturale, care sunt adaptate pentru a îndeplini nevoile de a învăța ale copilului. De exemplu, o jucărie care ajută copilul să învețe să sorteze culorile sau formele poate fi un instrument excelent pentru a dezvolta abilități lor cognitive.Pat Montessori din lemn MamaToyz cu tobogan tabla de scris masuta si leagan Natur 4

În ceea ce privește alimentația, stilul de viață Montessori încurajează obiceiurile alimentare sănătoase și responsabile. Acest lucru poate însemna implicarea copilului în procesul de pregătire a mesei sau cultivarea proprietății grădini pentru a învăța despre sursa alimentelor. De asemenea, se poate pune accentul pe consumul de alimente integrale și proaspete, care sunt bogate în nutrienți.

Stilul de viață Montessori încurajează, de asemenea, dezvoltarea abilităților sociale și a relațiilor interpersonale sănătoase. Aceasta poate însemna că se acordă o atenție deosebită dezvoltării abilităților de comunicare și de a colabora cu ceiilalți. În plus, se poate pune accentul pe dezvoltarea compasiunii și a empatiei, încurajând copilul să fie atent la nevoile celor din jurul lor.

În concluzie despre Montessori…

Stilul de viață Montessori este un mod de viață care se concentrează pe respectul față de copil, dezvoltarea autonomiei și a învățării.

Scaun de masa pliabil din lemn MamaToyz multifunctional si transformabil cu masuta 6 luni adolescent Natur 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 10 =